رگرسیون خواب نوزاد چیست؟ همه چیز درباره پسرفت خواب نوزاد شما

اگر کودک شما وسط شب از خواب بیدار می شود احتمالاً با رگرسیون خواب (پسرفت خواب) سروکار دارد

فکر می کنید که کودکتان را برای خواب مناسب تعلیم داده اید، اما ناگهان می بینید که نمی تواند برای مدت طولانی بخوابد. مشکل چیست؟ متأسفانه، طبیعی است که کودکانی که هر شب 8 تا 12 ساعت خواب راحتی داشته اند ناگهان دچار مشکلاتی شوند. دکتر جودی میندل، مشاور والدین و نویسنده کتاب خواب در طول شب، هشدارمی دهد: “اگر کودکتان در طول شب می خوابد، انتظار نداشته باشید که این روال برای همیشه دوام یابد.” ما شایع ترین دلایل این رگرسیون خواب کودک را شناسایی کرده ایم و از متخصصان خواسته ایم که برای هر معضل راه حلی ارائه دهند.

کودک شما در شب نقاط عطف جدیدی را تمرین می کند

این یکی از بزرگترین اختلالات خواب است: کودکتان در تلاش است تا مهارت جدیدی را کسب کند، ظاهراً در تمام طول شب. ممکن است کودکی که در حال یادگیری خوابیدن بر روی شکم خود است، در یافتن راه برگشت به حالت اصلی با مشکل روبرو شود. بعدا که نشستن را یاد گرفت، ممکن است او را در حال گریه ببینید زیرا هنوز کشف نکرده چگونه دوباره دراز بکشد. یک مورد مهم دیگر راه رفتن است: دکتر میندل می گوید: “تحقیقات نشان می دهد که کودک می تواند چنان از این رویداد هیجان زده شود که به معنای واقعی کلمه نتواند به خواب برود.”

راه حل: در طول روز زمانی را برای تمرین مهارت های جدید با کودکتان صرف کنید. جنیفر والدبرگر مشاور خواب، نویسنده مشترک راه حل خواب آسان: راهنمای خواباندن کودک برای والدین درمانده، می گوید: “اجازه دهید کودکتان زیاد تحرک داشته باشد و سعی کنید از استفاده زیاد از کالسکه و نشستن بیش از حد روی صندلی اتومبیل خودداری کنید.” اگر کودکتان بدلیل گیر کردن توی حالت جدیدی از خواب بیدار شد، به او کمک کنید که دوباره دراز بکشد اما زیاد در تختش نمانید- نمی خواهید که این به یک بازی تبدیل شود.

کودک شما اضطراب جدایی دارد

کودکان زیر یک سال، ثبات اشیاء– این اصل که ممکن است از آن ها دور شوید، اما همیشه باز خواهید گشت، را درک نمی کنند. در نتیجه، زمانی که  کودکتان در طول شب از خواب بیدار می شود و شما را نمیبیند، شاید احساس وحشت کند، به خصوص اگر زمان به خواب رفتنش کنارش بوده اید. اگر کودک شیرخوارتان با گریه های ناگهانی از خواب بیدار شود و بعد از اینکه شما او در آغوش می گیرید خوشحال به نظر برسد، احتمال دارد که فقط دلش برایتان تنگ شده باشد. بدترین کار این است که با آن ها همراهی کرده و شروع به بازی و حرف زدن کنید. والدبرگر می گوید: “نیمه شب را به زمان تفریح تبدیل نکنید.”

راه حل: از طریق بازی هایی مانند دالی موشی یا بگرد و پیدا کن با عروسک ها در طول روز، به کودک خود بیاموزید که هرگز ناپدید نمی شوید. اگر نصف شب بدون هیچ دلیل واضحی گریه می کنند، آن ها را نوازش کنید یا در آغوش بگیرید تا مطمئن شوند که آنجا هستید. سپس قبل از خداحافظی و ترک کردن اتاق، به کودک خود یک بوسه شب بخیر بدهید. تلاش برای دزدکی رفتن می تواند نتیجه عکس بدهد. والدبرگر می گوید: “اگر فرزندتان در حال تجربه ی اضطراب جدایی باشد، ممکن است حساسیت و هراس بیشتری داشته باشد.”

خواب نیمروزی می تواند برنامه خواب کودک شما را به هم بریزد

وقتی کودکتان بزرگتر می شود، نیاز کمتری به چرت زدن خواهد داشت. این نوسانات می تواند بر برنامه شبانه آن ها نیز تأثیر بگذارد. مارک ویسبلوث، استاد کلینیک اطفال در یک دانشکده پزشکی در شیکاگو و نویسنده کتاب عادات خواب سالم، کودک شاد، می گوید: “اگر دوره های استراحت خیلی نزدیک به زمان خواب باشد، ممکن است کودک خوابش نبرد، واگر خیلی کوتاه باشد ممکن است کودک خسته به نظر برسد. درهردو سناریو احتمال بیشتری وجود دارد که کودک در شب بیدار شود.”

راه حل: اگر روال کودک شما به تازگی تغییر کرده است، یک ژورنال خواب درست کنید تا بفهمید آیا نیاز به تنظیم زمان خواب یا اصطلاح زمان چرت زدن دارید یا نه. یک راه فهمیدن اینکه آیا خواب کودکتان از کیفیت کافی برخوردار است یا نه، این است که بین ساعت 4 و 5 بعدازظهر آن ها را تحت نظر بگیرید. دکتر ویسبلوث می گوید: “بسیاری از والدین این ساعت از روز را ‘زمان خماری’ می دانند. اما در واقع  زمانی است که کودک کمبود خواب خود را جبران می کند.” اگر كودکتان بازیگوش و خوشحال به نظر می رسد، احتمالاً برنامه خوابش درست است؛ اما اگر مدام وابسته و تندخو باشند، ممکن است خیلی زود از چرتشان بیدار شده باشند یا باید شب ها زودتر بخوابند.

روال خواب مختل می شود

تعطیلات، دندان درآوردن، بیماری یا سایر تغییرات روزمره می تواند برنامه خواب کودک شما را مختل کند. و این یک چرخه نادرست است: کمبود خواب، حتی یک ساعت کمتر در هر شب، می تواند روی هم جمع شود و احتمال اینکه کودکتان در طول شب از خواب بیدار شود را افزایش دهد.

راه حل: چند روز صبر کنید تا دوباره به روال عادی برگردد. اگر کودکتان بعد از سه شب بعد از تعطیلات یا بیماری از خواب بیدار شد، آموزش خواب را دوباره انجام دهید. همچنین حفظ هرچه بیشتر روال خواب هنگام دور بودن از خانه، بسیار مفید است. به عنوان مثال، اگر روال همیشگی قبل از خواب، حمام و کتاب خواندن است، آن را تا جایی که شرایط اجازه می دهد حفظ کنید.

دلیل رگرسیون خواب کودک را نمی دانید

ممکن است گاهی خوابِ شبِ بدی داشته باشید و این برای کودکتان نیز صدق می کند. ممکن است شکم درد داشته باشند، یا خیلی گرم یا سردشان باشد. شاید آن ها باهوش تر شده اند. والدبرگر می گوید: “وقتی مغز در حال تنظیم مجدد خود برای یک جهش شناختی است، می تواند روی خواب تأثیر بگذارد.” بیشتر اوقات، این شرایطِ سخت می گذرد یا علت آن در طی چند روز آشکار می شود، چه درآوردن یک دندان جدید باشد، یا گفتن اولین کلمه یا رشد ناگهانی.

راه حل: اگر نمی دانید چرا کودکتان از خواب بیدار می شود، آن ها را با نوازش کردن، بغل کردن و تکان دادن آرام کنید. با یادآوری اینکه با یک شب عادت بدی ایجاد نمی شود، و اینکه شما و کودکتان تنها در حال عبور از یک مرحله هستید، به خود دلداری دهید. والدبرگر می گوید: “یادگیری خوابیدن مانند دوچرخه سواری است. ممکن است کودک گاهی اوقات ضعیف عمل کند اما فراموش نخواهد کرد.” هر شب این را به خود یادآوری کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
منبع
parents

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا