گرفتن اشیا در دست توسط کودک، یکی از نقاط عطف رشد

تشریح توانایی کودک در برداشتن چنگ زدن و گرفتن اجسام در مراحل مختلف رشد

یادگیری نحوه نگه داری وسایل ، به نوزاد شما توانایی بازی کردن می دهد. توانایی چنگ زدن وسایل همچنین اولین قدم او در راه تغذیه خود، خواندن، نوشتن، نقاشی و مراقبت از خود است.

کی پیشرفت می کند

به عنوان یک نوزاد تازه متولد شده، نوزاد شما توانایی ذاتی چنگ زدن اشیاء را دارد، اما حداقل یک سال طول می کشد تا هماهنگی لازم را برای برداشتن و نگه داشتن اشیاء در دستان خود را به دست آورد. او 3 ماه به شدت روی این مهارت کار می کند و با گذشت هر ماه پیشرفت می کند.

چگونه پیشرفت می کند

نوزاد تازه متولد شده تا 2 ماهگی

نوزادان با رفلکس چنگ زدن متولد می شوند. کف دست نوزاد خود را لمس کنید و او انگشتان کوچک خود را به دور انگشتان شما حلقه می کند. اما این حرکات در طی هشت هفته اول غریزی و غیرارادی است.

در طول این مدت، دستان نوزاد شما بیشتر به صورت یک مشت بسته است، اما او به زودی شروع به باز و بسته کردن آن ها به صورت عمدی و بررسی آن ها می کند. او حتی ممکن است سعی کند اشیاء نرم مانند حیوانات عروسکی را بگیرد.

3 ماهگی

نوزاد شما هنوز نمی تواند آنچه را که می خواهد به درستی بگیرد، اما می تواند بارها و بارها به اسباب بازی ها دست بزند. او همچنین در حال پیشرفت هماهنگی چشم و دست خود است، متوجه چیزهایی می شود که دوست دارد در دست داشته باشد و سعی می کند به آن ها برسد. در یک سالن ورزشی، نوزاد شما می تواند روی یک تشک نرم دراز بکشد و به چیزهای سرگرم کننده آویزان بالای سر خود ضربه بزند.

4 تا 8 ماهگی

در 4 ماهگی، نوزاد شما می تواند اشیاء بزرگ، مانند بلوک ها را بردارد. تا زمانی که مهارت چیره دستی بهتری در انگشت ایجاد نکند، او قادر به گرفتن اشیاء کوچکتر مانند نخود نخواهد بود.

کمی قبل از اینکه دندان اولش در بیاید (معمولاً بین 4 تا 7 ماهگی)، نوزادتان شروع به جمع آوری وسایل اطراف می کند تا بتواند آن ها را در دهان خود قرار دهد. اگر غذای جامد می خورد، نمی تواند قاشق بچه را ثابت نگه دارد، اما سعیش را می کند.

او می تواند یک شی را به سمت خود بکشاند و شروع به جابجایی اشیاء از یک دست به دست دیگر می کند. بهتر است از این پس وسایل با ارزش را از دسترس او دور نگه دارید. و اطمینان حاصل کنید که خانه شما از اشیاء کوچک که ممکن است خفه شود، امن است.

9 تا 12 ماهگی

با کمی تلاش، نوزاد شما اکنون می تواند اشیاء را بگیرد. و اولویت او برای دست چپ یا راست مشخص می شود، گرچه تا 2 یا 3 سالگی شما نمی توانید چپ دستی یا راست دستی را تعیین کنید. او همچنین انگشتانش را تقویت می کند، که به او اجازه می دهد اشیاء کوچک را بین انگشت شست و انگشت اشاره خود نگه دارد.

با افزایش هماهنگی، او به زودی می تواند استفاده از قاشق یا چنگال را در زمان غذا تجربه کند، هرچند ممکن است ترجیح دهد ظرف را در یک دستش قرار دهد در حالی که از انگشتانش برای غذا خوردن استفاده می کند. هنگامی که به او نشان می دهید چگونه از آن استفاده کند، احتمالاً باید به او کمک کنید تا قاشق یا چنگال را در دست بگیرد، اما اگر اجازه دهید در هر وعده چند بار امتحان کند، سریع تر یاد می گیرد.

گرفتن اجسام در دست از نقاط عطف رشد کودک است

مرحله بعدی چیست؟

هنگامی که نوزادتان کاملا در چنگ زدن مهارت می یابد، پرت کردن بعید نیست، بنابراین مراقب باشید. بسیاری از نوزادان از پرتاب اسباب بازی های خود لذت می برند. کودک تا یک سالگی، از بازی با توپ، روی هم چیدن برج ها و به هم کوبین همه چیز لذت خواهد برد.

تا 18 ماهگی جنبه هنری او پدیدار می شود و شیفته مداد رنگی و چگونگی استفاده از آن ها برای طراحی و نوشتن می شود. در 3 سالگی، به اندازه کافی هماهنگ خواهد شد و سعی در نوشتن حروف دارد، و حتی ممکن است نام خود را بنویسد.

وظیفه شما

برای تحریک رفلکس چنگ زدن نوزاد، سعی کنید یک اسباب بازی یا یک چیز رنگارنگ را کمی از دسترسش خارج کرده و او را برای گرفتن آن تشویق کنید. با قرار دادن آن در فاصله دور او را ناامید نکنید که نتواند آن را به دست آورد. بسیاری از اشیائی را که می تواند به راحتی بگیرد به او بدهید، مانند بلوک های نرم، حلقه های پلاستیکی و کتاب های تخته ای.

بعداً، هنگامی که روی گرفتن اشیاء با دو انگشتش کار می کند، او را تشویق کنید که غذاهای ساده انگشتی، مانند نخود فرنگی و هویج پخته شده را بردارد. این رفتار کاملا خوبی است تا زمانی که بر قاشق تسلط پیدا کند. برای جلوگیری از خفگی، بهتر است غذاهای سفت، مانند آجیل یا هویج خام، را از او دور نگه دارید.

کودک تا 18 ماهگی، متوجه خواهد شد که می تواند بسیاری از اشیائی را که می گیرد در چیزهای دیگر قرار دهد. با دادن اشیاء به او برای گذاشتن درجعبه های خالی، استوانه های پلاستیکی یا ظروف دیگر، می توانید به او کمک کنید تا این مهارت را گسترش دهد.

چه موقع باید نگران بود؟

اگر به نظر نمی رسد نوزادتان در 2 تا 3 ماهگی به اسباب بازی یا جسم دیگری که شما در مقابلش حرکت می دهید علاقه مند باشد، در 3 ماهگی نمی تواند اجسام را بگیرد یا در 3 تا 4 ماهگی سعی نمی کند اجسام را لمس کند یا بردارد، در مورد نگرانی های خود با پزشک صحبت کنید. نوزادان نارس ممکن است دیرتر از همسالان خود به این مرحله و سایر نقاط عطف برسند. در مورد بازه زمانی مناسب با پزشک نوزاد خود مشورت کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
منبع
Baby Center

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا