فرزندپروری سهل گیرانه چیست؟

چرا فرزندپروری آسان گیر برای فرزندتان خوب نیست؟

فرزندپروری سهل گیرانه ، که همچنین به عنوان فرزندپروری آسان گیر نیز شناخته می شود، یک شیوه فرزندپروری است که با پاسخگویی زیاد و تقاضای پایین همراه است. والدین سهل انگار، بسیار پاسخگوی نیازهای عاطفی کودک هستند. آن ها محدودیت تعیین نمی کنند یا در اجرای آن ها بسیار متناقض عمل می کنند.

مثال هایی از فرزندپروری سهل گیرانه

در اینجا به خصوصیات و مثال هایی از فرزندپروری سهل گیرانه اشاره می کنیم:

  • پوالدین سهل انگار، پاسخگوی نیازهای فرزندان خود هستند.
  • والدین آسان گیر به ندرت به خواسته های فرزندانشان نه می گویند. آنها همچنین ممکن است از اسباب بازی یا غدا به عنوان رشوه استفاده کنند تا فرزندانشان رفتار درست داشته باشند.
  • والدین سهل گیر، ملایم و بیش از حد سهل انگار هستند. آنها از کنترل کردن و اقتدار بیش از حد نسبت به فرزندان خود بیزار هستند. آنها فرزندان خود را تحت نظر قرار نمی دهند یا رفتارهای آنها را هدایت نمی کنند. آنها قوانین و معیارهای رفتاری بسیار کمی دارند و قوانین موجود را به طور مداوم اجرا نمی کنند.
  • والدین سهل گیر می خواهند که فرزندانشان به جای شخصیتی مقتدر، آن ها را به عنوان دوست ببینند.
  • والدین سهل گیر، مسئولیت های بسیار ناچیزی مثل تکالیف و کارهای روزمره را برای فرزندان خود تعیین می کنند.
  • اجازه می دهند کودکان تصمیمات مهمی را که معمولا به عهده ی سرپرست بزرگسالشان است را بدون راهنمایی آن ها بگیرند.

تاثیرات فرزندپروری سهل گیرانه

کارشناسان رشد کودک تشخیص دادند که فرزندپروری سهل گیرانه یکی از بدترین شیوه های فرزندپروری در بین چهار سبک فرزندپروری بامریند است. والدین سهل گیر عموما فرزندان خود را تحت نظارت یا اصلاح قرار نمی دهند. در نتیجه، بر اساس مطالعات، خویشتن داری برای فرزندان والدین سهل انگار دشوار است که این منجر به انواع پیامدهای بد می شود.

  • عملکرد تحصیلی ضعیف: والدین سهل گیر عادات مطالعاتی فرزندانشان را تحت نظر ندارند. بنابراین فرزندانشان نظم و انضباط کمتری دارند. والدین سهل گیر نیز از فرزندان خود نمی خواهند که تلاش کنند یا هدفی را تعیین کرده و برای رسیدن به آن تلاش کنند. مطالعات نشان می دهد که فرزندان والدین سهل گیر پیشرفت تحصیلی کمتری دارند.
  • عجول تر و پرخاشگرتر: والدین سهل گیر رفتار فرزندان خود را کنترل و تنظیم نمی کنند. بنابراین فرزندانشان از حد و حدود رفتارهای قابل قبول آگاهی کمتری دارند. آنها همچنین کنترل کنترل عواطف و احساسات بدتری را به نمایش می گذارند و مشکلات رفتاری بیشتری دارند. همچنین هنگام مواجهه با شرایط استرس زا ، بیشتر به پرخاشگری متوسل می شوند.
  • استعداد بیشتر برای بزهکاری، سوء مصرف مواد و سوء مصرف الکل: مطالعات نشان می دهد که احتمال بیشتری دارد که فرزندان والدین سهل گیر به بزهکاری، سوء مصرف مواد و مسائل مرتبط  با الکل روی آورند زیرا دارای کنترل عواطف و احساسات ضعیف تری هستند.
  • توانایی خود تنظیمی کمتر: تنظیم احساسات چیزی نیست که ما با آن به دنیا آمده باشیم. این یک مهارت آموختنی است. از آنجا که فرزندان والدین سهل گیر در سنین جوانی نتوانسته اند فعالیت ها، رفتار و احساسات خود را تنظیم کنند، در خودتنظیمی مشکلات بیشتری دارند.
  • مهارت های اجتماعی کمتر: مطالعات نشان داده است کودکانی که توسط والدین سهل گیر رشد می کنند تمایل کمتری به همدلی دارند که منجر به مهارت های اجتماعی ضعیف تر می شود. آّن ها معمولا رفتارهای ضداجتماعی بیشتری نشان می دهند.
  • احتمال بیشتر اضافه وزن: والدین سهل گیر، غذا خوردن فرزندانشان را تنظیم نمی کنند. احتمال اضافه وزن داشتن در این کودکان در مقایسه با کودکانی که توسط والدین مقتدر پرورش یافته اند، دو برابر است.

آیا شما والدین سهل گیری هستید؟

اگر شما برخی از توصیفاتی را که در مثال های بالا ذکر کردیم به شما می خورد، ممکن است یک والدین سهل گیر باشید. یا ممکن است نباشید. تفاوت در جزئیات است. والدین مقتدر و والدین سهل گیر در ظاهر رویکرد مشابهی در تربیت فرزندان دارند. هر دوی آن ها صمیمی و پاسخگو هستند و به  فرزندان خود آزادی و استقلال می بخشند. بنابراین، والدین مقتدر غالبا توسط والدین مستبد متهم به سهل گیری می شوند. حتی با وجود شباهت هایی میان این دو سبک  فرزندپروری، تفاوت های ظریفی بینشان وجود دارد.

فرزندپروری سهل گیرانه                                                             فرزندپروری مقتدر
همیشه به خواسته های فرزندانشان بله می گویند. زمانی که دلایل منطقی دارند به فرزندانشان بله میگویند.
از کنترل کردن فرزندانشان بیزارند و رفتار آن ها را کنترل و راهنمایی نمی کنند. از کنترل کردن فرزندانشان بیزارند، اما رفتار آن ها را

کنترل و راهنمایی می کنند.

قوانین و معیارهای رفتاری بسیار کمی دارند. قوانین و معیارهای رفتاری دارند و آن ها بطور مداوم آن را اجرا می کنند.
اجازه می دهند کودکان تصمیمات مهمی را که معمولا به عهده سرپرست بزرگسالشان است را بدون راهنمایی آن ها بگیرند. اجازه می دهند فرزندانشان با راهنمایی آن ها در تصمیم گیری های مهم شرکت کنند.
مسئولیت های بسیار کمی برای فرزندانشان قرار می دهند. تعدادی مسئولیت مناسب به فرزندانشان واگذار می کنند.

اگر والدین سهل گیری هستید چه باید بکنید؟

فرزندپروری سهل گیرانه می تواند منجر به تعدادی از پیامدهای بد در بچه ها شود. در اینجا چند استراتژی وجود دارد که می توانید برای تغییر شیوه استفاده کنید.

  1. تصمیمتان را اعلام کنید بگذارید فرزندانتان و همسرتان بدانند که از این پس سبک فرزندپروری مقتدرانه را در پیش خواهید گرفت. به آن ها اطمینان دهید که شما همچنان مانند گذشته صمیمی و پاسخگو به نیازهای آن ها خواهید بود، اما اکنون قوانین و محدودیت هایی وجود دارد که آن ها را اجرا خواهید کرد.
  1. فرزندتان را در ایجاد قوانین مشارکت دهید یک جلسه خوانوادگی برگزار کنید تا درمورد قوانین موردنیاز صحبت کنید. نظرات آن ها را بپرسید و درمورد جوانب مثبت و منفی بحث کنید. اما حرف آخر را خودتان بزنید.
  1. درمورد عواقب شکست قوانین تصمیم گیری کنید برای شکستن قوانین باید عواقب واضح و معقولی داشته باشید. به یاد داشته باشید که از عواقب طبیعی استفاده کنید (مجازات نکنید).
  1. ثابت قدم باشید این بخشی است که بسیاری از والدین سهل گیر در هنگام ترک عادات سهل گیرانه خود در آن مشکل دارند. اگر عادت کردید که پدر و مادر “خوبی” باشید، این کار می تواند نه تنها برای فرزندانتان بلکه برای خودتان نیز چالش برانگیز باشد.

این دلیل دیگر اهمیت استفاده از عواقب طبیعی است. نیازی نیست که بد اخلاق یا “بد” باشید. با اجازه دادن به فرزندتان برای تجربه عواقب طبیعی، تنها دارید رفتارهای جدید را به فرزندانتان آموزش می دهید. هدف آموزش است نه مجازات. به یاد داشته باشید که ثابت قدم بودن یکی از جنبه های فرزندپروری مقتدرانه است که بهترین نتیجه را در تربیت فرزندان شما فراهم می کند.

فرزندپروری سهل گیرانه

اگر همسر شما سهل گیر است چه باید کرد؟

داشتن هم پدر و هم مادر مقتدر ایده آل است. با این حال، همیشه نمی توانیم روی تغییر دیگران حساب کنیم. اگر شریک زندگی شما سهل گیر است و شما در تلاشتان برای تغییر او موفق نیستید، بهترین کاری که می توانید برای فرزندتان انجام دهید این است که خودتان والد مقتدری باشید. تحقیقات نشان می دهد که اگر کودکان حداقل یک پدر یا مادر مقتدر داشته باشند نسبت به کسانی که هیچ کدام را ندارند، در آینده موفق تر می شوند.

فرزندپروری مستبدانه در مقابل فرزندپروری سهل گیرانه

برخی والدینی که از نتایج فرزندپروری سهل گیرانه می ترسند می خواهند هرکاری برای جلوگیری از این انجام دهند. با این حال، در جبران زیاده روی نکنید. برخی والدین بر این باورند که از آنجا که فرزندپروری سهل گیرانه پاسخگو است و تقاضا نمی کند، نقطه مقابل آن، یعنی عدم پاسخگویی و درخواست فراوان، خوب است. اینطور نیست. زیرا اگر این اتفاق بیفتد، به والدین مستبد تبدیل می شوید که می تواند منجر به نتایج بد مشابهی در کودکان شود.

5/5 - (1 امتیاز)
منبع
Parenting For Brain

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا