غذاهای انگشتی مناسب نوزاد شما | فهرستی از غذاهای محبوب انگشتی

معرفی 9 غذای فوق العاده ی انگشتی

هر تکه ی کوچک از غذا که خوردن آن آسان باشد و نوزاد بتواند آن را بردارد و به تنهایی بخورد، به عنوان غذای انگشتی شناخته می شود. خوردن غذای انگشتی برای نوزاد جالب است و قدمی مهم در راستای رسیدن به استقلال به شمار می رود که به او در پیشرفت مهارت های حرکتی خوب و هماهنگی نیز کمک می کند.

چه زمانی باید غذاهای انگشتی را به فرزندم معرفی کنم؟

وقتی نوزاد شما بین 8 و 9 ماه باشد، احتمالاً به شما (با گرفتن قاشقی که با آن به او غذا می دهید یا با دراز کردن دست به سمت غذای روی بشقاب) خواهد فهماند که برای تنهایی غذا خوردن آماده است.

توجه داشته باشید که بعضی از والدین غذاهای انگشتی را در 6 ماهگی معرفی می کنند. از مرحله ی با قاشق غذا دادن صرف نظر می کنند و به فرزندشان این اجازه را می دهند که خودش به تنهایی غذا بخورد.

در ابتدا نوزادتان ممکن است غذا را فقط دستمالی کند و در دهان بگذارد اما در نهایت یاد خواهد گرفت که چگونه از انگشت شست و اشاره برای برداشتن غذا استفاده کند. این مهارت حرکتی، گاز انبری گرفتن نام دارد.

زمان بندی غذا دادن : پیشرفت فرزندتان

4 تا 6 ماهگی

  • فقط شیر مادر یا شیر خشک کافیست
  • شاید برای غذاهای جامد آماده باشد
  • غذاهای جامد را از 6 ماهگی شروع کنید
  • شیر مادر یا شیر خشک را تا یک سالگی ادامه دهید

6 تا 8 ماهگی

  • می تواند از لیوان های سوپاپ دار استفاده کند

8 تا 10 ماهگی

  • برای خوردن غذاهای انگشتی آماده است
  • راحت تر با قاشق غذا می خورد
  • می توانید آموزش نوشیدن از لیوان را شروع کنید

10 تا 12 ماهگی

  • یاد می گیرد با قاشق غذا بخورد
  • سعی می کند به تنهایی غذا بخورد
  • به غذا اشاره یا به سمت آن دست دراز می کند

12 تا 18 ماهگی

  • در استفاده از قاشق بهتر شده است
  • به شما نشان می دهد که سیر شده است

18 تا 24 ماهگی

  • با مهارت از قاشق و چنگال استفاده می کند
  • تمیزتر غذا می خورد
  • هنگام سیری بشقاب غذا را کنار می زند

2 سالگی

  • برای بیشتر غذاها آماده است
  • از خطرات خفگی جلوگیری کنید

معیار های اصلی خوردن و زمان انتظار آن، از خوردن غذای جامد گرفته تا نوشیدن در فنجان، خوردن با قاشق و توانایی بچه در به تنهایی غذا خوردن، در این جا آمده است.

چگونه باید غذاهای انگشتی را به فرزندم معرفی کنم؟

فقط چهار یا پنج تکه غذای انگشتی بر سینی صندلی یا بشقاب نشکن قرار دهید. می توانید هنگام خوردن نوزادتان تکه های بیش تری اضافه کنید.

غذا دادن به بچه در صندلی مخصوص نه در ماشین یا کالسکه، خطر خفگی را کاهش خواهد داد و به او خواهد آموخت که باید در صندلی مخصوص غذا بخورد.

کدام غذاها می توانند بهترین غذاهای انگشتی باشند؟

نوزادتان ممکن است اشتهای خوبی داشته باشد اما احتمالاً دندان های زیادی ندارد پس با غذاهایی شروع کنید که بتواند بجود یا در دهانش به آسانی حل شوند. وقتی بزرگ تر و تبدیل به نوپا شد، قادر خواهید بود که لقمه های کوچکی از هر چه که می خورید را به او بدهید.

به یاد داشته باشید که نوزادتان هنگام تنهایی غذا خوردن در حال یادگیری بافت، رنگ و عطر غذا است پس غذاهای متنوعی را به او تعارف کنید. جلوی میل به دادن غذاهای شیرین مثل شیرینی و کیک یا اسنک های با میزان چربی بالا مثل پنیر خامه ای و چیپس را بگیرید. نوزادتان اکنون نیازمند غذاهای سرشار از مواد مغذی است نه فقط کالری تنها.

از شیر گرفتن انتخابی نوزاد و 9 غذای عالی انگشتی

  1. سبزیجات کاملاً پخته شده. هویج، کدو سبز و سیب زمینی شیرین را امتحان کنید.
  2. غذاهای با شکل و بافت جذاب: کلم بروکلی، گلچه ی گل کلم و ذرت مخصوص نوزاد
  3. تکه های نرم میوه ها: موز، گلابی تازه، کیوی و خریزه
  4. باریکه های ضخیم از گوشت مرغ آب پز شده یا کوفته قلقلی
  5. تکه های نان، باریکه های گیاه پیتا و نان توست
  6. پاستا: پاستای چخماقی شکل و پن راحت تر در دست گرفته می شوند.
  7. برنج گوله شده (خوردنش راحت تر است).
  8. خیار سبز خنک از یخچال (به خصوص اگر نوزادتان دندان قروچه می کند.
  9. غلات خشک (برای تمرین گاز انبری گرفتن)

از شیر گرفتن انتخابی نوزاد یعنی صرف نظر از دادن غذای پوره ای با قاشق و اجازه دادن به کودک که به تنهایی غذا بخورد.

غذا باید راحت خورده شود نه این که خطر خفگی ایجاد کند. سبزیجات باید پخته شوند تا به اندازه ی کافی برای خمیر شدن نرم باشند و همه چیز باید به قطعات کوچک بریده شوند. حتی یک دانه انگور کامل هم برای نوزاد بسیار بزرگ است و می تواند خطر خفگی را در پی داشته باشد.

اطمینان حاصل کنید که غذایی را که انتخاب می کنید متناسب با سن بچه باشد. متخصصان در گذشته می گفتند که نباید به بچه های خیلی کوچک تخم مرغ، ماهی یا فراورده های بادام زمینی بدهید چون ممکن است خطر ابتلا به حساسیت غذایی را در کودک افزایش دهد. اما نتایج جدیدترین پژوهش های انجمن پزشکان اطفال آمریکا نشان می دهند که هیچ سندی مبنی بر ایجاد حساسیت از زمان معرفی زود هنگام این غذاها وجود ندارد. (هر چند کره ی بادام زمینی همچنان در لیست غذاهای ممنوعه نوزاد قرار دارد؛ زیرا برای بلع ایمن در این سن بسیار چسبناک است.)

با این حال، برخی از پزشکان پیشنهاد می کنند که هنگام معرفی غذاها جوانب احتیاط را در نظر بگیرید. اگر نگران هستید که فرزندتان ممکن است به غذایی خاص حساسیت داشته باشد، آن ها را یکی یکی معرفی کنید و حواستان به واکنش آلرژیک باشد.

در این جا نیز فهرستی از غذاهای انگشتی محبوب آمده است :

  • نان جوی گرد یا سایر غلات کم شکر
  • تکه های کوچک نان توست یا نان باگل (برای ویتامین بیش تر می توانید پوره ی سبزیجات روی آن پخش کنید)
  • قطعات کوچکی از موز یا سایر میوه های پوست کنده شده و بدو هسته مانند انبه، آلو، گلابی، هلو، طالبی، یا هندوانه ی بی تخم
  • تکه های کوچک مکعبی شکل توفو
  • قطعات پخته و تکه شده ی پاستای مارپیچ
  • تکه های بسیار کوچک از پنیر نرم
  • تخم مرغ آب پز تکه شده
  • آلو خشک له شده ی خورشتی
  • قطعات کوچک مغز پخت سبزیجات مثل هویج، نخود، کدو سبز، سیب زمینی یا سیب زمینی شیرین
  • کلم بروکلی کوچک و مغز پخت یا “درختان” گل کلم
  • قطعات نخودی شکل مرغ پخته شده، گوشت گاو یا بوقلمون تکه شده یا دیگر گوشت های نرم
امتیاز دهید
منبع
Finger foods for your baby

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا