8 مهارت زندگی که می توانید در زمان قرنطینه در خانه به فرزندتان بیاموزید

با صرف زمان برای آموزش مهارت ها کارهای بیشتری به کودکان بسپارید تا وقت کمتری از شما بگیرند

بسیاری از والدین از زمان فاصله گیری اجتماعی به عنوان فرصتی برای آموزش مهارت های زندگی که در مدرسه به فرزندشان آموزش داده نمی شود، استفاده می کنند. در اینجا با هشت مهارت زندگی و نکاتی در مورد چگونگی آموزش آن ها آشتا می شوید و می توانید به آسانی آن ها را در خانه به فرزندتان آموزش دهید.

گرچه زمان قرنطینه پر از چالش ها و مشکلات احساسی است، به عنوان والدین میتوانید با آموزش مهارت های زندگی که در مدرسه به فرزندانتان آموزش داده نمی شوند، نهایت استفاده را از این زمان ببرید. هرچند آموزش مهارت جدید به فرزندتان احتمالا نیازمند کمی تلاش اضافی است، ولی چون در نهایت یاد میگیرند کارهای بیشتری را خودشان انجام دهند، در وقتتان صرفه جویی می شود. یادگیری مهارت های جدید زندگی باعث افزایش اعتماد به نفس بچه ها شده و به آن ها کمک می کند مستقل تر و مسئولیت پذیرتر شوند، همینطور به شما وقت آزاد بیشتری برای انجام کارهای دیگر می دهد.

در اینجا هشت مهارت زندگی که میتوانید در طول قرنطینه خانگی به فرزندتان یاد دهید را میبینید. نسبت به سن و سبک یادگیری فرزندتان، نمونه فعالیت هایی را بر اساس سطح سختی آن ها پیشنهاد کرده ایم.

آشپزی

احتمالا حس می کنید در کل عمرتان هیچوقت به اندازه ی زمان قرنطینه آشپزی نکرده اید. چرا بار این کار را با فرزندتان شریک نمی شوید؟ ممکن است آشپزی تبدیل به فعالیت مورد علاقه جدیدشان شده و عاشق این کار شوند. آشپزی می تواند روشی برای سوپرایز کردن و جشن گرفتن با دیگران باشد یا باعث شود بچه ها در اوایل روز نیاز به کمک کمتری داشته باشند.

شروع کار: از در دسترس بودن امکانات یا دم دست بودن یک چهارپایه مناسب اطمینان حاصل کنید. با حوصله به فرزندتان بگویید به چه وسایلی می توانند دست بزنند یا نزنند. (می توانید کابینت ها و قفسه های یخچال را مطابق این موضوع دسته بندی کنید.) دستورالعمل های پایه و نکات ایمنی درمورد استفاده از وسایل ساده مانند توستر و مایکروویو را به آن ها بدهید. آماده کردن صبحانه معمولا از همه آسان تر است.

پیشرفت کار: پخت شام یا دسر با آرام پز راهی آسان برای اعتماد به نفس بخشیدن به فرزندتان است چون فقط لازم است مواد اولیه لازم را درون یک قابلمه بریزند تا خودش بپزد. نتیجه این کار بسیار شادی بخش است چون در نهایت شام کامل یا دسر مفصلی را تهیه کرده است.

قدم به مرحله بعدی: بچه ها همیشه آماده پخت شیرینی هایی هستند که به آن ها انگیزه می دهد تا در پخت و پز غذاهای چند مرحله ای کمک کنند. کیک فنجانی، مافین و کلوچه چند مورد آسان برای شروع هستند.

بستن بند کفش

بستن بند کفش یک مهارت عالی برای یادگیری در قرنطینه است که به مستقل شدن کمک زیادی می کند.

شروع کار: بازی با حیوانات پولیشی یا عروسک هایی که لباس های بنددار دارند.

پیشرفت کار: برای افزایش هماهنگی از اسباب بازی هایی که کوک زدن و گره زدن را آموزش می دهند، استفاده کنید. برای نمونه می توانید محصولاتی که شرکت چوبین با عنوان کوک تولید کرده است را از اینجا ببینید.

کوک - چوبین

قدم به مرحله ی بعد: تمرین بستن بند کفش.

تمیزکاری

کمک داشتن در تمیزکاری وقتی افراد زیادی برای مدت زمان طولانی در خانه هستند، واقعا مفید است.

شروع کار: گردگیری با پوشیدن دستکش تمیزکاری یا با استفاده از دستمال، شروعی آسان برای بچه هاست.

پیشرفت کار: اگر فرزندتان هنوز توانایی مرتب کردن تختخوابش را ندارد، الان وقت خوبی برای شروع است. می توانید به عنوان مسئولیت بیشتر از او بخواهید بقیه تخت های خانه را هم مرتب کند.

قدم به مرحله ی بعدی: کودکان تقریبا در هر سنی می توانند از جاروبرقی استفاده کنند، و بچه های کوچکتر می توانند از جارو شارژی یا جاروبرقی دستی استفاده کنند.

لباسشویی

کمک کردن بچه ها در انجام کار وقت گیر لباسشویی، بار بزرگی از دوش والدین برمیدارد.

شروع کار: بچه ها می توانند یاد بگیرند که لباس ها را در لباسشویی بگذارند یا لباس ها را از لباسشویی به خشکشویی جابجا کنند.

پیشرفت کار: اگر تا کردن لباس ها برایشان خیلی سخت باشد، می توانند لباس ها را دسته بندی کنند و جوراب ها را جفت کنند.

قدم به مرحله بعدی: بچه ها می توانند تمام لباس های شسته را تا کرده و سر جایشان بگذارند.

خرید مواد غذایی و برنامه ریزی برای غذا

با توجه به اینکه تا مجبور نباشیم نباید فرزندمان را در زمان قرنطینه به فروشگاه های فیزیکی بفرستیم، بچه ها می توانند همراه شما لیست خرید مواد و وعده هایی غذایی هفته را بنویسند یا اگر قصد سفارش از بیرون را دارید در انجام خرید آنلاین به شما کمک کنند.

شروع کار: از کودکتان بخواهید با شما کابینت ها، یخچال و فریزر را بگردد تا ببینید چه موادی کم دارید.

پیشرفت کار: از آن ها بخواهید در طول هفته لیست موادی که در حال تمام شدن هستند یا برای غذاهایی که دوست دارند در طی هفته ی آینده بخورند لازم است را بنویسند.

قدم به مرحله بعدی: به آن ها معیارهایی برای برنامه ریزی یک وعده ی غذایی مشخص برای یک هفته ی کامل را بدهید. با صبحانه شروع کنید که از همه آسان تر است و سپس از آن ها بخواهید این کار را برای شام تمرین کنند.

دسته بندی برای خیریه

این کار یک روش عالی برای آموزش کمک به دیگران، دسته بندی وسایل، و جلوگیری از بهم ریختگی، به کودکان است.

شروع کار: اگر به بچه ها نشان بدهید سایز لباس ها کجا نوشته شده و از آن ها بخواهید لباس های کوچکتر از یک سایز مشخص را جدا کنند، مرتب کردن لباس های خودشان می تواند شروعی آسان باشد.

پیشرفت کار: خداحافظی با اسباب بازی ها می تواند مشکل باشد، اما پیشنهاد یک مدت زمان مشخص که از آخرین باری که با آن وسیله بازی کرده اند گذشته، به عنوان معیار دادن آن وسیله به خیریه، یک روش مفید است.

قدم به مرحله بعدی: به عنوان یک فعالیت هفتگی از آن ها بخواهید طبق دستورالعمل های خودشان مسئولیت انتخاب یک وسیله در هفته که مایلند به خیریه اهدا کنند را داشته باشند.

نامه نویسی

این مهارت کمی قدیمی شده است، اما با وجود فاصله از عزیزانمان، الان زمانی عالی برای احیای آن است. اگر تمبر ندارید یا پست کردن برایتان راحت نیست، میتوانید با گوشی از نامه هایتان عکس بگیرید و ایمیل کنید.

شروع کار: کودکانی که خودشان توانایی نوشتن ندارند می توانند نقاشی بکشند یا حرف هایشان را به شما بگویند تا بنویسید.

پیشرفت کار: فرمت نامه نویسی را به فرزندتان یاد دهید و از او بخواهید برای دوستان و عزیزانش نامه بنویسد.

قدم به مرحله بعدی: آدرس یا ایمیل خانه های سالمندان را پیدا کنید و از کودکتان بخواهید برای کارکنان و اهالی خانه سالمندان نامه بنویسد یا نقاشی کند چون آن ها در این روزها به تشویق و حمایت زیادی نیاز دارند.

مراقبه (Meditation)

از آنجا که همه ی ما در زمان قرنطینه اضطراب، ناراحتی و پریشانی های بیشتری داریم، مراقبه مهارتی است که نه تنها در این زمان خسته کننده، بلکه در تمام زندگی میتواند برای تمام افراد خانواده مفید باشد.

شروع کار: از پادکست ها یا ویدئوهای یوتیوب مربوط به مراقبه کودکان برای انجام مراحل یک مراقبه کوتاه قبل از خواب استفاده کنید.

پیشرفت کار: هفته ای یک دقیقه مدت زمان مراقبه را بیشتر کنید تا اینکه زمان آن به ده دقیقه برسد.

قدم به مرحله بعدی: بدون استفاده از دستورالعمل همراه یگدیگر مراقبه کنید تا ببینید آیا می توانید در سکوت بنشینید. همینطور که از انجام مراقبه طبق دستورالعمل فاصله می گیرید، می توانید در این میان با گوش دادن به صدای طبیعت یا صدای سفید به همه کمک کنید تا با سکوت انس بگیرند.

5/5 - (8 امتیاز)
منبع
www.familyeducation.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا