برای شیر دادن در شرایط کرونا چه مواردی را رعایت کنیم؟

توصیه هایی برای حفظ سلامت و ایمنی کودکان در هنگام شیردادن در دوران کرونا

مزایای تغذیه با شیر مادر زیاد است و بیشتر مادران شیرده می توانند به سرعت دلایل زیادی را برای انتخاب شیردهی ذکر کنند. اما در زمان شیوع یک بیماری واگیر دار مانند کرونا چطور؟ چگونه خطراتی که وجود دارد را کنترل کنیم؟

دلایل زیادی داریم که معتقدیم تغذیه با شیر مادر نه تنها امن است بلکه باید برای پیشگیری از عفونت در نوزادان خصوصا نوزادان تازه متولد شده که آسیب پذیرتر هستند تشویق شود، زیرا سیستم ایمنی بدنشان هنوز تکامل نیافته است. با این وجود اقدامات احتیاطی بیشتری در زمان ویروس کرونا مورد نیاز است.

زنانی که سالم هستند و هیچ علائمی از ویروس کرونا ندارند باید به شیردهی ادامه دهند. بهداشت و شستشوی مناسب دست ها باید برای احتیاط انجام شود، این برای همه صدق می کند. شیردهی روشی ایده ال برای انتقال پادتن های محافظ به نوزادان است و سازمان های معتبر بین المللی تایید کرده اند که ادامه شیردهی اشکالی ندارد.

تا کنون هیچ مدرکی مبنی بر انتقال ویروس کرونا در شیر مادر نداریم. نمونه هایی که از مادران آلوده آزمایش شده هیچگونه شواهدی از وجود ویروس در شیر نشان ندادند. اقدامات بیشتری در حال انجام است، اما فعلا می توانیم با این فرض پیش برویم که شیر مادر ایمن است. علاوه بر این شیر اهدایی پاستوریزه انسان همچنان به عنوان شیر ایمن در نظر گرفته می شود زیرا دمایی که شیر در آن گرم می شود ویروس های مشابه ویروس کرونا را از بین می برد.

چالش اصلی در دوره پس از زایمان است؛ یعنی درست بعد از تولد. سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا چندین توصیه سختگیرانه در مورد شیردهی در دوره پس از زایمان صادر کرده است. آن ها توصیه می کنند که مادرانی که به ویروس کرونا آلوده شده اند یا تحت بررسی قرار دارند (یعنی مشکوک به داشتن آن بوده و آزمایش آن ها در حال بررسی است) به طور موقت از نوزادان خود جدا شوند.

توصیه شده است در مدتی که از هم جدا هستند، کودک تحت همان اقدامات احتیاطی قرار گیرد که درمورد مادر انجام می شود. زیرا ممکن است کودک نیز آلوده باشد (اگرچه داده ها درمورد انتقال ویروس در رحم هنوز بسیار محدود است). در حین جدایی، توصیه می شودد که مادر همچنان شیر خود را در شیشه بدوشد و این شیر توسط شخص دیگری به نوزاد تغذیه شود.

برای عمل شیردوشی، سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا بهداشت مناسب دست ها و تمیز کردن کامل تمام قسمت های شیردوش و بطری را توصیه می کند. این توصیه میتواند دشوار باشد. بسیاری از مادران نمی خواهند از نوزاد خود جدا شوند. همه بیمارستان ها بدلیل کمبود جا توانایی انجام این کار را ندارند. و سوالات زیادی هستند که هنوز پاسخی برای آن ها نداریم. به عنوان مثال آیا حفظ فاصله یک و نیم متری بین مادر و نوزاد به جز در زمان تغذیه ایمن است و آیا در زمان شیر دادن مادر می تواند ماسک بپوشد و همچنان از کودک خود محافظت کند؟

با توجه به این مسائل سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریک خاطر نشان می کند که این یک توصیه همه جانبه نیست بلکه باید اطلاعات لازم به همه خانواده ها داده شود تا همراه با تیم پزشکی خود یک تصمیم مشترک که برایشان مناسب است، بگیرند. مهم است که همچنان به کسب اطلاعات بیشتر درمورد این ویروس بپردازیم و همچنان که بیشتر در مورد این ویروس یاد می گیریم، توصیه های خود را به روز کنیم.

نکات
·         شیردهی روشی ایده ال برای انتقال پادتن به نوزادان است.

·         هنوز اثبات نشده است که ویروس کرونا از طریق شیر مادر منتقل می شود یا خیر.

·         CDC توصیه می کند که اگر مادر مبتلا یا مشکوک به ابتلا باشد، مادر و نوزاد را بلافاصله پس از تولد جدا شوند.

·         این یک توصیه همه جانبه نیست.

5/5 - (1 امتیاز)
منبع
bundoo.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا